Zelf hebben we een moestuin waar we heel wat vrije uurtjes doorbrengen. We proberen elke keer iets nieuws en we leren veel van Marcel en Jeannette van de Keukentuin in Zuidbroek. Zelf kweken lukt niet altijd even goed, gelukkig hebben zij hele mooie plantjes waar wij dan later bijvoorbeeld hele mooie pompoenen van hebben. Het kan dus wel eens gebeuren dat u iets eet uit onze eigen tuin!

 

 

 

 

De naam zegt het al: hier kunt u voor allerlei soorten groenten en kruiden terecht. Al meer dan 20 jaar houden Marcel en Jeannette Douma zich bezig met het kweken van mooie producten. Alles wordt weloverwogen toegepast volgens het biologische teeltwisselsysteem om ziekten in de bodem te voorkomen. Elke vrijdag middag en zaterdag ochtend is de winkel geopend. 

 

 

 

Eieren en zuivelproducten halen we bij Kippen Kieft uit Winschoten. De kippen hebben een grote binnen en buitenruimte, ga maar eens een kijkje nemen in de Skybox. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag is het mooie landwinkeltje ook geopend , mocht u net te laat zijn, dan kunt u nog eieren uit de automaat halen. Wanneer u eieren in de supermarkt koopt, zijn ze vaak al 3 weken oud, gaat u naar Kippen Kieft dan heeft u dagverse eieren!

 

 

Wij gebruiken vaak Machedoux voor onze salades maar Hanneke Kuppens maakt een heel assortiment van rauwmelkse kazen op traditionele wijze. Als u een liefhebber bent van een goede kaasplank dan bent u hier bij het juiste adres! De geiten zijn nu hoog zwanger en worden nu niet gemolken maar vanaf 3 maart is de winkel weer open op vrijdag en zaterdag middag.

 

 

 

Op het Hoge Land in Uithuizermeeden komt u een heleboel varkens (maar ook andere dieren) tegen die een heleboel ruimte hebben en niet opgesloten zitten in een klein hokje. Dit zijn de waddenvarkens van Edwin en Petra Spa. Als we iets belangrijk vinden, dan is het wel dieren welzijn. Waddenvarkens zijn niet in het bezit van een eko keurmerk, maar de dieren hebben een hele mooie leefomgeving en krijgen alle tijd om te groeien in eigen tempo. U kunt zelf een kijkje nemen op woensdag middag, vrijdag en zaterdag. Op dinsdag en vrijdag staan ze op de vismarkt in Groningen en u kunt ook nog online vlees  bestellen!

 

 

 

Joomla templates by a4joomla